Fall in love with taking care of body, soul and nature

Wie zijn wij

Waar komt de naam "Narmada" vandaan?

Narmada heeft verschillende betekenissen. Eerst en vooral is het de naam van een heilige rivier in India. Daarnaast is het ook een meisjesnaam met de betekenis: “diegene die tedere gevoelens opwekt bij anderen” en “brengt ons plezier”. Wij hebben alvast met plezier deze zaak opgericht. We doen het met hart en ziel en hopen dat u er evenveel plezier aan beleeft.

Narmada is ook meer dan enkel een zaak. Het is onze levensvisie geworden. Een visie van meegaan met de stroom. De stroom van ons eigen leven. Een stroom die niet altijd even makkelijk is. Een stroom ook soms met hindernissen. Maar het voelt zalig om onze eigen stroom te volgen. Wil jij ook graag je eigen stroom volgen? Met onze praktijk willen we jou graag ondersteunen in het vinden en volgen van je eigen stroom. 

Wie zijn wij?

Ik, Els, heb in september 2011 mijn job als kleuterleidster opgezegd om met volle enthousiasme aan dit "Narmada-avontuur" te beginnen. Wanneer je onze praktijk een bezoekje brengt, zal je meestal mij aantreffen. Bart, mijn lieve echtgenoot, werkte aanvankelijk vooral achter de schermen, maar kreeg in 2021 ook de kriebels van het masseren te pakken. Hij is mijn steun en toeverlaat. Zonder hem zou ik nooit aan dit avontuur begonnen zijn. Sinds kort heeft Bart ook de massage-kriebels te pakken. Samen met hem bied ik dan ook verschillende duo massages en 4-handen lomi lomi aan.  Je vindt ook meer info over Bart op zijn website Willow Twist.

 bart-en-els


Hoe het allemaal voor Els begon

Het spirituele boeide mij (Els) al van kinds af. Als kind kreeg ik "toevallig" mijn eerste set Lenormand kaarten en probeerde ik de geheimen van deze kaarten te onthullen. Later, als tiener en prille twintiger, ging mijn voorkeur meer naar de Rider Wait tarot kaarten. En nog later, op volwassen leeftijd ontdekte ik de verschillende inspiratie- en orakelkaarten.

Het werken met de kaarten en mijn interesse voor het spirituele kende hoogte- en laagtepunten. De ene periode was ik er héél intensief mee bezig, de andere periode lag het weer even stil.

Na een woelige periode in mijn privéleven besloten Bart en ik in 2009 om ons even terug te trekken. We wilden samen met onze kinderen even weg uit de drukte van onze hedendaagse maatschappij om terug te gaan naar wat voor ons aanvoelde als de essentie van het leven. Hiervoor planden we een 6-maand durende reis naar Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand. Deze reis was voor mij een belangrijk "keerpunt" in mijn leven. Nooit tevoren ervaarde ik zo sterk dat niets zomaar toeval is. Mijn eerbied en respect voor de aarde en al het moois dat deze te bieden heeft groeide met de dag. Een belangrijk zaadje was gepland. 

Bij onze terugkeer in 2010 besloot ik mij nog meer toe te leggen op het energetische, het spirituele. Ik volgde aan de schoonheidsschool in Antwerpen de cursus “energetisch consulent”. Deze cursus was een vertrekpunt, een brede waaier van waaruit ik wou vertrekken om mij verder te ontplooien. Door “toevallige” contacten op de schoonheidsschool kwam ik terecht bij Timotheus. Ik volgde samen met Bart bij hen de 3-jarige opleiding intuïtieve ontwikkeling. 

Deze opleiding bracht me dichter bij mezelf, was soms confronterend, maar bovenal werd het me duidelijk dat wat als kind al spelend begon met de lenormandkaarten, ik nu verder wou uitbouwen. Ik (her)ontdekte mezelf! De eerste stappen om ook voor anderen tarotkaarten te gaan leggen werd gezet. Maar het bleef niet enkel bij tarotkaarten, ook de stap naar het geven van energetische massages werd gezet. Graag wil ik mijn ervaring en wat ik leerde bij Timotheus en van dierbare vrienden delen met jullie.  

Omdat ik de energetische massages wat meer gronding wou geven, startte ik bij syntra de erkende opleiding "beroepsbekwaamheid cosmetische masseuse". Dit erkende diploma behaalde ik succesvol in januari 2015. De kriebels om mij na deze opleiding nog verder in massage te verdiepen zorgden ervoor dat ik in februari 2015 gestart ben met de jaaropleiding "relaxatie en zwangerschapstherapeut". Tijdens deze opleiding verdiepte ik me ook verder in praktische psychologie en gesprekstechnieken, aromatherapie en het gebruik van hydrolaten, Bach Bloesems, baby-, kinder- en zwangerschapsmassage, voetreflexologie, ...

In juni 2016 behaalde ik mijn certificaat van zorgmasseur en specialiseerde ik me in massage bij kankerpatiënten en zorgbehoevenden. Deze opleiding was in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker en is herkend door de Belgische Massagefederatie. 

In 2017 behaalde ik aan  CVO Leerstad te Lokeren het certificaat van  "energetisch consulent masseur". Tijdens deze opleiding leerde ik meer over initiatie van gelaatsverzorging en verdiepte ik me verder in de wellnessmassages van het gelaat en lichaam op basis van essentiële oliën, inzicht in de 5-elementen en voetreflexologie met conventionele en energetische technieken, voedingsleer en het harmoniseren van de chakra's. 

In juni 2019 behaalde ik in PCVO Zele het certificaat van klassieke gelaatsverzorging en in PCVO Ninove het certificaat van aromatherapie met als specialisatie aromatherapie bij zorgmassage. 

Eens deze weg ingegaan stopt het nooit. Levenslang leren is mijn motto. In september 2018 startte ik met de 4-jarige opleiding causale voetreflex. Omwille van corona zette ik deze opleiding (tijdelijk?) stil.

Samen met mijn echtgenoot Bart volgde ik in juli 2021 een lomi lomi training. (volgens de traditionele tempelstijl). In maart 2022 volgden we samen de lomi lomi opleiding voor gevorderden. In augustus 2022 volgden we de verdieping Mana Lomi Lomi bij MANA O KAHIKO-Spirit Power of Our Ancestors met Kumu Pa'a Kawika Foster en zijn Haumana (student) Donna May en Kumu Pa'a Kathryn Roberts. 

Verder volgde ik samen met Bart in juni 2022 nog een workshop ivm de psoas, de spier van de ziel. In het najaar van 2022 volgden we samen nog een lichtwerkersretraite waarin we ons nog meer verdiepten in de chakra's

In 2023 volgde ik bij Body&Bess nog expertopleidingen en in het CVO Lokeren volgde innovatieve gelaatsverzorging. Momenteel ben ik me verder aan het bijscholen met een masterclass gelaatsverzorging... 

Eveneens startte ik in de zomer van 2023 met Lakshmi en hun bijhorende opleidingen. 

Verder volgde ik samen met mijn Bart, mijn partner ook bij Lakshmi nog de Ayurvedische Hot Stone massage – SHILA-ABHYANGA #levenslang leren �

Neem zeker ook eens een kijkje op de FB-pagina van De Dammenlaan 7 (het samenwerkingsproject van Narmada en Willow Twist). Hier kan je naast de gewone behandelingen van Narmada ook terecht voor duo massages, infraroodsauna en (binnenkort beschikbaar) ons gastenverblijf. 


Narmada staat nooit stil, we blijven de flow van onze stroom volgen. Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Volg ons dan op onze Facebookpagina 

Webshop gemaakt met EasyWebshop