Fall in love with taking care of body, soul and nature

Natuurlijke zonnecosmetica

Waarom ik fan ben van natuurlijke (zonne)cosmetica!

Weet niet alleen wat je eet, weet ook wat je smeert!

Onze huid is ons grootste orgaan. 
Wist je dat 60% van wat we op onze huid smeren door ons lichaam wordt opgenomen en dus uiteindelijk in onze bloedbanen en dus in onze cellen terecht komt? 
Wist je dat de gemiddelde vrouw 15 producten op haar huid smeert. Daarin zitten gemiddeld meer dan 500 synthetische chemicaliën. Een aantal hiervan verstoren werkelijk onze hormoonhuishouding
Deze gifstoffen werden bij onderzoek teruggevonden in het bloed en in de urine. Ze werden ook gedetecteerd in de darmen. Onze darmen moeten gifstoffen opsporen en neutraliseren. De stoffen zorgen ervoor dat onze darmflora verstoort raakt. Ze leiden vaak ook tot allergische reacties. 
De stoffen beïnvloeden de hormonale processen. Een hormonale disbalans is dus mogelijk en werd ook al vastgesteld bij enkele mensen. Ze kunnen baardgroei bij vrouwen veroorzaken, kunnen de menstruatiecyclus uit balans brengen, kunnen storingen geven in de suikerafbraak, wat diabetes kan veroorzaken enz. 
Synthetische chemicaliën zijn vreemde stoffen voor ons lichaam. Vreemde stoffen in het lichaam veroorzaken veel schade!

Niet alleen voor ons lichaam veroorzaken ze veel schade, ze vernietigen het koraal in de oceaan. Op sommige stranden worden ze om die reden zelfs al verbannen. 

Nog een klein extra weetje... Bij zonne producten met een chemische filter ga je het vaak door de chemische filter nog extra warm hebben... 

Kan je dan niet gewoon niet smeren??? 
In het voorjaar kan je gerust een 10-tal minuten onbeschermd buiten komen. Echter, wanneer je langer buiten bent, ben ik wel voorstander van smeren. 

Waarom smeren? 
Zowel UVA-stralen als UVB-stralen kunnen een grote rol spelen bij het ontstaan van huidkanker. 
Beide stralen veroorzaken huidveroudering. 
Wist je dat je ook bij bewolkte dagen en zelfs achter glas schade kan oplopen van UVA stralen? Als je weet dat UVA stralen kunnen zorgen voor voortijdige veroudering, voor photo aging, pigmentvlekken en rimpels... Dan smeer ik met veel liefde mijn natuurlijke zonnecrème.   

Omdat ik dus kritisch wil kijken naar wat ik smeer en kies voor natuurlijke zonnebescherming, kies ik voor de Facial Sun Protection en de Hydrating Sun Protection van Body&bess. 
Beiden zonnecrèmes zijn natuurlijke zonnecrèmes op basis van minerale filters. 
Het voordeel van een natuurlijke zonnebeschermer is dat deze beter verdragen wordt door een fragiele huid en beter is voor allergische types. In tegenstelling tot zonnecrèmes met een chemische filter, wordt bij een natuurlijke zonnecrème de minerale filter niet door de huid opgenomen. De filter blijft op de huid liggen en gaat de UV-stralen weerkaatsen. 
Wil je geen witte waas op je huid, warm de zonnecrème dan even op in je handen en smeer dan pas op je huid. De zonnecrèmes zijn ook zuinig in gebruik. Je hebt dus niet veel product nodig om beschermd te zijn. 


Smeren, genieten en vitamine D opnemen is mijn boodschap!

Bron: opleiding innovatie gelaatsverzorging. Webshop gemaakt met EasyWebshop