Fall in love with taking care of body, soul and nature

Narmada Integrerende Massage Healing (NIMH)

Een kort woordje over het ontstaan van deze NIMH massage

Na het volgen van tal van massagecursussen (gaande van de gewone ontspanningsmassage tot de Lomi Lomi tempelmassage) en healingopleidingen, zat ik al een tijdje met het idee om zaken te gaan combineren tot een unieke 'Narmada massage healing'. 

Ik hou immers van de flow en beweging van een ontspanningsmassage, 
ik hou van het diepgaande en intense effect van handen die onder het lichaam glijden bij een lomi lomi massage, 
en ik hou eveneens van de rust en warme energie die handen geven bij een reiki healing 

en nog meer, hou ik van de combinatie van dit alles!

Toen ik op een avond na een ceremonie, van een osteopaat de tip kreeg om tijdens een massage regelmatig te pauzeren en de handen weg te nemen van het lichaam (integratiemomenten),  werd een zaadje gepland … 
De osteopaat legde me ook uit wat er in de hersenen gebeurt tijdens dit pauzeren (meer hierover verder in de tekst). 

Het zaadje begon te kiemen en kreeg stilaan vorm! 

Een nieuwe behandeling werd geboren waarbij ontspannende massagetechnieken worden afgewisseld met reiki-healing (handen rusten op het lichaam) en met integratiemomenten (handen worden even weggenomen van het lichaam). Daarna wordt opnieuw gemasseerd, opnieuw volgt healing en tot slot integratie, ... 
Deze cirkel wordt een aantal keren herhaald. 

Doordat massage en healing telkens worden afgewisseld met momenten waarbij het lichaam wordt losgelaten, worden signalen naar de hersenen gestuurd en wordt  je lichaam uitgenodigd om de helende aanrakingen te gaan integreren. Het is tijdens die integratiepauze dat je lichaam aan het werk gaat. 

Je kan het vergelijken met het kloppen op de deur (= helende aanrakingen), daarna wacht je af tot een deur wordt geopend (integratiepauze waarbij mijn handen je lichaam niet meer aanraken) en er gebeurt iets (je lichaam gaat aan het werk).

Het zoeken van een gepaste naam voor deze behandeling werd een uitdaging. 
De massage is immers uniek en ik wil vermijden dat er door de gekozen naam enige verwijzing zou kunnen ontstaan, naar een bestaande massage. 
Om die reden hou ik het bij Narmada Integrerende Massage Healing, of kort gezegd NIMH. 
Narmada verwijst naar het unieke. Een massage die je enkel bij Narmada kan ontvangen. 
Integrerende verwijst naar de pauze waarbij mijn handen je lichaam niet meer aanraken, op dat moment is er geen fysieke aanraking, maar blijf ik energetisch wel bij jou aanwezig. 
Massage verwijst uiteraard naar de ontspannende massagetechnieken. 
Healing verwijst naar het helende werk dat in je lichaam gebeurt. 

Deze massage is uniek in deze vorm en enkel verkrijgbaar bij Narmada. Alvorens deze massage te lanceren probeerde ik ze eerst uit bij Bart en bij een dierbaar persoon die onrechtstreeks bijdraagt aan het ontstaan van het zaadje dat werd gepland. Hieronder haar feedback van hoe ze de massage ervaren heeft. 

"Zoals Els het beschrijft, heb ik de massage ervaren. 
Het lijkt of ze direct contact heeft met de cellen in je lichaam en zegt: "kom, wakker worden, we gaan samenwerken". 
'Samenwerken' in de zin dat je de kans krijgt je zelfgenezend vermogen te laten werken. 
Els klopt inderdaad op een deur. Jij kan die nu makkelijk openen. Met haar tools stimuleert ze als het ware je cellen om in beweging te komen. 
Het is voor diegene die de massage krijgt een totaal andere ervaring dan je gewoon bent bij een "ontspanningsmassage". Ik noem dit eerder een 'werkmassage', een 'bewustwording'. Het is interessant om te ervaren wat er gebeurt in je lichaam wanneer Els haar handen je lichaam los laten, niet aanraken en even 'pauzeren'. Net door dit 'pauzeren', gaat je lichaam zelf iets in balans brengen en dat zal gebeuren op het juiste moment, op de juiste plaats.
Ik zou aanraden om deze massageheading zonder specifieke verwachtingen aan te gaan. Schakel je mind uit, voel en laat de wijsheid van je lichaam dansen met de intuïtie, kennis en ervaring van Els haar handen." 

NIMH


Beschikbaar in Lebbeke en Dendermonde
Ontspanningstijd: 2 uur
Prijs: 100 €

beurtenkaart
De voorwaarden vind je hier.
Een 6-beurtenkaart: 540 €
Prijs/beurt: 90€


De Dammenlaan 7

Duo NIMH

Bij een duo massage worden 2 personen tegelijkertijd gemasseerd in dezelfde ruimte. Je kan zelf kiezen wie door Bart gemasseerd wordt en wie door mij (Els) gemasseerd wordt. 


Ontspanningstijd: 2 uur
Prijs voor 2 personen: 190 €

Arrangementen

Infrarood sauna
Wil je voor de massage het lichaam en spieren al eens goed laten opwarmen in onze infraroodsauna? Of willen je liever na de massage nog wat nagenieten met een sessie in de infraroodsauna? Neem dan zeker hier eens een kijkje. 

Gastenverblijf
Geen zin om na de massage nog een verre verplaatsing te moeten afleggen? Wil je van het momentje een heus ontspannen weekendje maken? Neem dan alvast hier eens een kijkje. 


Enkele andere NIMH ervaringen van klanten

Ieder persoon is anders, ieder lichaam reageert anders. Ik geef hieronder nog enkele feedback van klanten weer, zodat je zelf kan invoelen wat de behandeling inhoud, en of dit met jou resoneert. 

  • “ Kort maar bondig, ik zou zeggen, gewoon DOEN!” 

  • “ De momenten waarbij je ook onder het lichaam ging, vond ik heel bijzonder om te ervaren. Van de momenten waarbij je handen stil op mijn lichaam bleven rusten en de momenten waarbij je handen me los lieten, weet ik niet zo goed wat ik ervan vond.” 

  • “ Ik vroeg me de hele tijd af wat de meerwaarde van dat loslaten was. Tot er een moment kwam dat ik verwachtte dat je me zou loslaten, en je dit niet deed. Toen dacht ik ‘hé, waar is mijn loslaat momentje nu’. “

  • “Hoe omschrijf je een gevoel dat je niet in woorden kan vatten? Dat gevoel overviel mij toen ik een recensie wou geven over mijn ervaring met NIMH. Deze ervaring was zooooo anders dan de 'gewone' ontspanningsmassage of 'helende' massages bij een kinesist. Narmada integrerende massage healing opende verschillende dimensies en bracht je lichaam op verschillende niveaus. Bij de bewegende massage had ik echt het gevoel dat ballast in mijn lichaam werd geëiimineerd; het pauzeren zorgt voor een assimilatie van de voorbije beweging en laat je lichaam tot een diepe rust komen. De momenten dat het lichaam wordt losgelaten, waren voor mij het best te vergelijken met een toestand van meditatie waarbij je een transcedent niveau bereikt. Je lichaam zakt bijna weg in een gevoel van onbewustheid, en het niveau van ontspanning dat je daarmee bereikt naderhand, valt met geen enkele andere lichamelijke techniek te vergelijken. Niet alleen heeft Els gouden handen, de technieken die ze combineert zorgt ze voor een unieke lichamelijke én mentale beleving!”

  • “Ik heb enorm genoten van de massage en gezien Reiki de weken ervoor al verschillende keren door mijn gedachten was gegaan was dit voor mij de ideale combinatie. Bij het begin van de massage zat ik voornamelijk in mijn hoofd, de eerste keer dat je jouw handen losliet kwam er dan ook weerstand omdat ik dan helemaal in mijn hoofd zat en dit eigenlijk geforceerd wou loslaten. Ik ben dan ook beginnen beseffen dat ik dacht dat ik geen verwachtingen heb naar een massage of behandeling … maar ze wel degelijk heb. Al snel voelde ik mij steeds dieper en dieper in mijn lichaam landen, uit mijn hoofd, Yes! Toen merkte ik ook geen weerstand meer bij het loslaten van jouw handen. De nacht erna heb ik zalig goed geslapen en slaap nog steeds vaster dan ervoor. Zeker voor herhaling vatbaar!”

  • “Vandaag vr t eerst mogen kennismaken met Nim bij Els en ik geniet nog steeds na! Voor mij voelt dit alsof ik net 3 weken goede vakantie heb gehad terwijl ik in werkelijkheid gedurende 2 zalige uren onder Els haar gouden handen heb gelegen. Els legt op voorhand uit wat ze gaat doen zodat je niet voor verassingen komt te staan en geeft duidelijk aan dat ik altijd mag zeggen als iets niet goed voelt. Het is niet makkelijk te omschrijven maar tijdens de korte momenten waarop Els haar handen wegneemt lijkt het voor mij alsof ze er nog steeds liggen. Ik ken niemand beter in staat om energetisch te verbinden dan Els en ben zo ontzettend dankbaar dat ik bij haar ken, dat er zo iemand is. Opmerkelijk: ik was oa door corona al even mijn energie kwijt maar na de Nim vandaag borrelde die helemaal terug in mij op en heb ik nog zoveel kunnen doen! Ik voel me opgeladen, alsof mijn batterij van rood weer naar groen is gegaan. Dank je wel Els dat je dit kan en wil doen precies zoals je dat doet: met je hart, je ziel en je energie. Ik heb het gevoeld vandaag en ik wil het zo lang mogelijk proberen vasthouden… mijn batterij in het groen”

  • “WoW,WoW ,WoW. Wat een ervaring! Meerdere massages mocht ik reeds ontvangen,maar ik kan u met zekerheid zeggen:dit was tot nu toe de meest energetische. Je hebt werkelijk gouden handen! Zalig was het ook om te mogen ervaren wat een energie er vrijkomt wanneer je handen tegelijkertijd op-en onder het lichaam masseren. Wanneer je het lichaam even losliet was dat zeker niet storend,integendeel:binnenin leek het alsof het healingswerk zich voortzette en allerlei energieen hun werk deden. (Naar het einde toe was het zelfs verrassend toen je losliet en ik dacht dat het einde van de massage naderde,je toch nog terug kwam om verder te masseren. “Oef…want dit kon ik nog wel even uithouden”). Hoe jij heel respect-en begripvol te werk gaat is super!Intuïtief aanvoelend wat het lichaam nodig heeft. Ook de variatie die in de massage zit zorgt voor diepe ontspanning:van iets hardere druk naar zachtere,warme doek op de hals en aangezicht ,naar volledige effleurage tot in de kleinste teen en nog zoveel meer… Ik kan het aan iedereen aanraden de NIHM-massage eens uit te proberen,niet alleen aan je spieren,maar aan het gehele lichaam wordt aandacht besteed. Je wordt werkelijk ondergedompeld in een totale healing. Ik ben zo blij dit te hebben mogen ervaren en vind dat we dit af en toe verschuldigd zijn aan ons mooie lichaam dat ons altijd en overal ten dienste staat. Voor mij is dit alvast voor herhaling vatbaar! Els, een hele dikke merci voor deze bijzondere ervaring! Liefdevolle knuffel. Xxx”

  • “Persoonlijk vond ik het een heel fijne behandeling. Ik had er enkele associaties bij en die wil ik even met je delen. Wanneer je reiki toepaste (?) en daarna losliet, dan gebeurde dat zo vederzacht en haast geruisloos, dat het daardoor juist 'veilig' voelde. Alsof een engelachtig wezen mijn essentie liet kennismaken met het gevoel/idee, dat het OK is om hier te 'landen' en zélfs ultra-tere, hoogfrequente energieën hier ('in het wild'/op deze massieve ruige planeet) vrij (aanwezig) kunnen Zijn, zonder verpletterd te worden. Een associatie ook met leren fietsen, door een liefdevolle oudere zus en me dan zo onmerkbaar loslaten, dat ik vanzelf zelfstandig 'verder kon'. Het Lomi lomi/ massage gedeelte, was daarentegen juist heel sensueel en aardend. Wanneer je met je armen onder mijn rug schoof, dan voelde ik me gedragen, gesteund en gewiegd. De combinatie van de verschillende technieken ervaarde ik als 'ideaal' om in mijn lichaam te (kunnen) zakken/ mijzelf te (durven) belichamen en tegelijk te 'oefenen' met mijn essentie te voelen, (aanwezig) te laten zijn en te verankeren. Na de behandeling voelde ik me helemaal Zen en was ik nog urenlang in staat om mijZelf te zijn 'daarbuiten'. Wow! Dit lijkt me een prachtig cadeau om jezelf ten minste één keer per maand te schenken en vooral heel geschikt voor al die dappere (hoogfrequente) zielen, die hier momenteel (al) zijn en het toch wel reuzespannend vinden om hun ultrazachte, liefdevolle energieën in zichzelf en op aarde te (durven) verankeren. Thanx voor je mooie werk!X “
En tot slot nog een klant die me haar feedback via een filmpje bezorgde. Feedback filmpje

Webshop gemaakt met EasyWebshop