Fall in love with taking care of body, soul and nature

Seizoensarrangement

Alle seizoensarrangementen zijn geïnspireerd op de Oosterse 5 elementenleer. 
De massage bij een seizoensarrangement verschilt van een gewone ontspanningsmassage omdat er immers aandacht wordt besteed aan drukpunten en meridianen. 

Een nieuw seizoensarrangement start telkens op een maandag. De onderstaande start- en einddata zijn dus een richtlijn, de exacte datum zal van jaar tot jaar verschillen. 


Ontspanningstijd: ongeveer 2 uur
Prijs: 100 €

Beurtenkaart
De voorwaarden vind je hier.
6-beurtenkaart: 540 €
Prijs/beurt: 90 €

Het lente arrangement (van ongeveer 21 maart tot 19 juni)

De lente is een prima periode om te ontgiften en daarom wil ik hier het lentearrangement even voorstellen. 
Het lentearrangement is geïnspireerd op de Oosterse 5 elementenleer. De eerste fase (wat wij kennen als de lente) wordt beheerst door het element hout. Dit element staat voor nieuw leven, geboorte, eerste begin, opwekken of stimuleren van de levensenergie. De corresponderende organen en meridianen zijn die van lever en galblaas. 

Onder impuls van de eerste zonnestralen en de eerste warmere temperaturen beginnen planten, struiken en bomen weer uit te schieten en wordt op die manier nieuw hout gevormd. 
In China verbond men daarom lente/hout aan lever an galblaas. De hele winter zaten mensen immers vaak binnen en aten ze veel vette voeding om zich te verwarmen. In de lente kon/kan je dan last hebben van een overbelaste lever en galkwalen. 
Ook de spieren kunnen wat stijf en stram geworden zijn van het vele binnenzitten. 

De hoofdemotie van de lever is woede en frustratie. Deze heeft vaak te maken met het niet kunnen of mogen waarmaken van eigen ambities. Men wordt dan geraakt in zijn eigenwaarde wat frustratie en kwaadheid kan teweegbrengen. Vaak wordt deze woede ook ingehouden. 

Bij de galblaas gaat het dan vaak weer over ergernissen, afgunst en een woede die explosief naar buiten kan komen.  

Heb je last van spieraandoeningen (stramme spieren, spierkrampen,…)? Heb je last van prikkelbaarheid, frustratie, woede (al dan niet ingehouden), slechte vetvertering enz.? Dan is het lentearrangement misschien wel iets voor jou. 
Het lentearrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Dat de lever en de galblaas overbelast zijn door teveel binnen te zitten, te weinig te bewegen en door te vette voeding te eten, kan je in de lente ook soms merken door een futloos gevoel en weinig energie. Deze beide organen en meridianen kunnen dus wel wat extra ondersteuning gebruiken.
Tijd om onszelf een boost te geven zodat we "ons zaadje kunnen laten groeien". 

Wat mag je verwachten:
 • Aromatisch voetbadje (20min)
 • Holistische aromatische massage (1u30)
 • Ontgiften van de lever door leverpakking
 • Tijdens de massage aandacht aan acupressuurpunten en meridianen van lever en galblaas
 • Tijdens de massage aandacht aan corresponderende reflexzone op de voeten
 • De etherische oliën die bij deze behandeling gebruikt worden, ondersteunen het element hout 

Het zomerarrangement (van ongeveer 20 juni tot 14 augustus)

Het zomerarrangement is geïnspireerd door de Oosterse 5-elementenleer.  
Volgens deze leer komt onze zomer overeen met het element vuur. 
Bij het vuurelement horen de meridianen van hart, hartconstrictor, drievoudige verwarmer en dunne darm. 

De hartconstrictor en de drievoudige verwarmen zijn je misschien niet zo gekend? 
De hart constrictor of pericard of nog een andere benaming, hartbeschermer, is het vliesje dat ter bescherming rond het hart zit. De hartconstrictor staat ook voor levensvreugde. 

De 3-voudige verwarmer regelt dan weer de energietoevoer. Als de 3-voudige verwarmer goed in balans is, werken de 3 zones (opnemingszone, verteringszone en eliminatiezone) goed samen. 

Het hart reageert onmiddellijk op elke emotie. Bij een zware emotionele shock, lijdt het hart ook fysiek. Het hart is verbonden met liefde voor jezelf en liefde voor anderen. 
Als je het gevoel hebt dat je steeds eerst moet presteren alvorens je liefde verdient, dan kan je hartenergie uit balans zijn. 

De dunne darm is verantwoordelijk voor de opname van onze voedingsstoffen. De dunne darm staat ook voor psychische transformatie. Het opnemen van indrukken en prikkels en hoe je ze verwerkt. 
Als je het gevoel hebt dat je bezwijkt onder het aantal prikkels dat op je afkomt, dan kan je dunne darmenergie uit balans zijn. 

In de zomer is het aangeraden om niet al te zware maaltijden te eten, iets waar we met onze zomerse barbeques wel eens tegen durven zondigen ;-) ... Dit kan in combinatie met het warme weer ervoor zorgen dat ons hart en bloedvaten zwaar belast worden. 

Redenen genoeg dus om ons lichaam deze zomer wat extra te gaan ondersteunen. 

Wat mag je verwachten:
 • Aromatisch voetbadje (20min)
 • Holistische aromatische massage (1u30)
 • Tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan acupressuurpunten en meridianen van hart, hartconstrictor, 3-voudige verwarmer en dunne darm
 • Tijdens de massage wordt ook aandacht gegeven aan corresponderende reflexzone op de voeten
 • De etherische oliën die bij deze behandeling gebruikt worden, ondersteunen het element vuur

Het nazomerarrangement (van ongeveer 16 augustus tot 30 september)

De nazomerbehandeling is geïnspireerd door de 5-elementenleer. Volgens deze leer staat de nazomer in het teken van het element AARDE. 
Bij dit element horen de meridianen van maag en milt/pancreas. 

In de nazomer (oogstperiode) kunnen we ons tegoed doen aan alle rijpe gewassen, groenten en fruit. Dit is dan ook de periode bij uitstek om ons optimaal te voeden en voor te bereiden op de komende herfst en winter. Een teveel aan voeding kan echter onze maag en milt/pancreas belasten. 

Onze milt staat voor de mate waarin men trauma’s of traumatische gebeurtenissen kan verteren en verwerken. (bij de dunne darm ging het in het zomerarrangement meer om verwerken van prikkels, bij milt/pancreas gaat het meer over verwerken van gebeurtenissen) 
De maag heeft dan weer te maken met het “ik”, het ego. Een zwakke maag-energie kan leiden tot opofferend en wegcijferend gedrag. Als je jezelf teveel wegcijfert en je eigen behoeften vergeet of als je je ergert omdat je vindt dat je alles beter zelf kan doen omdat het dan tenminste goed gedaan is, kan de maagenergie wat verstoord zijn. 

Heb je last van huidproblemen zoals acné (ontstoken puistjes, met etterkopjes) exzeem, psoriasis? Heb je neiging tot zwaarlijvigheid of migraine gelinkt aan teveel stress? Last van en overbelaste en slecht werkende maag? Pieker je veel of maak je je veel zorgen maken? Heb je angst voor onzekerheid? Heb je teveel trek in zoet of heb je soms last van emo-eten? Heb je een auto-immuunziekte? Last van zenuwaandoeningen? Overspannenheid en stress door te groot verantwoordelijkheidsgevoel? Problemen met mond, aften, bloedend tandvlees, 
Het nazomerarrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Wat mag je verwachten:
 • Aromatisch voetbadje (20min)
 • Holistische aromatische massage (1u30)
-> tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan meridianen en acupressuurpunten van maag en milt/pancreas.


Het herfstarrangement (van ongeveer 4 oktober tot 19 december)

De herfstbehandeling is geïnspireerd op de Oosterse 5-elementenleer. Volgens deze leer staat de herfst in het teken van het element METAAL. 
Bij dit element horen de meridianen van longen en dikke darm. 

In de herfst is het de ideale moment om het terug wat rustiger aan te doen zodat we genoeg reserves hebben voor de winter. 

Wanneer we naar de natuur kijken, dan is het in de herfst de ideale moment om in ons lichaam aandacht te besteden aan de meridianen van longen en dikke darm. 
De natuur ontdoet zich in de herfst immers van “het afval” van de oogst. 
In ons lichaam ontdoet de dikke darm zich ook van afval. Naast de dikke darm hebben onze longen eveneens een belangrijke rol in het ontgiften van ons lichaam (uitademen van koolzuur). 

In de herfst zijn onze longen gevoelig voor aandoeningen en infecties. 
Onze dikke darm kan dan weer overbelast zijn wanneer we in de zomer en nazomer teveel gegeten hebben en onze maag en milt niet goed verzorgd hebben. 

Onze dikke darm = gevoelscentrum van ons lichaam en wordt vaak ook onze tweede hersenen genoemd. De dikke darm is in feite onze stress-thermometer. 

De dikke darm en de longen staan voor het psychisch en emotioneel niet kunnen of durven loslaten van verdriet. Als je moeite hebt om zaken los te laten en om verdriet en leed te verwerken, dan is bij jou de longenergie uit balans.
Ook bij wie last heeft van vocht ophouden, ademhalingsproblemen, constipatie of diarree, kan de energie van dikke darm en longen uit balans zijn. 
 
Het herfstarrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Wat mag je verwachten:
 • Aromatisch voetbadje (20min)
 • Holistische aromatische massage (1u30)
-> tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan meridianen en acupressuurpunten van longen en dikke darm.


Het winterarrangement (van ongeveer 20 december tot 20 maart)

Onze blaas en nieren zijn de organen die het meest gevoelig zijn aan koude. Om die reden worden deze organen (en de energie van deze organen) gekoppeld aan de winter.
Wie regelmatig last heeft van aandoeningen aan blaas en of nieren, doet er goed aan om in de winter de nieren extra te verzorgen en ze goed warm te houden. 
In de winter kunnen sommige mensen ook last hebben van moedeloosheid en depressie.
Heb je last van wallen onder de ogen, ook dat kan een indicatie zijn van je nierenergie die het momenteel wat zwaar heeft. 
Wie last heeft van bv. reuma of artrose, weet dat koude geen deugd doet aan beenderen en gewrichten. 

Verder hebben nieren ook te maken met “overleven”. “Overleven” in de ruime betekenis, nl. “overleven” in de huidige drukke maatschappij. Ook de wil hebben om te “overleven”, angst hebben om niet te kunnen “overleven" en niet voldoende energie hebben om te “overleven” hebben allemaal te maken met de nierenergie. 

De blaas heeft dan weer te maken met controle hebben (of willen hebben) over gebeurtenissen, over anderen, over jezelf. 
Heb je angst om de controle te verliezen? Dan is je blaasenergie misschien uit balans. 

Heb je vaak last van koude voeten? Heb je last van aandoeningen van beenderen en gewrichten? Heb je last van aandoeningen die te maken hebben met hormonale werking? Heb je last van angsten, hyperventilatie, … ?

Het winterarrangement is geen wondermiddel. Herken je echter één van bovenstaande zaken? Dan kan het arrangement jou misschien wel een beetje ondersteunen in je proces.

Wat mag je verwachten:
 • Aromatisch voetbadje (20min)
 • Warme gemberkompressen op de blaasmeridiaan en de regio van de nieren
 • Holistische aromatische massage (1u30)
-> tijdens de massage wordt aandacht gegeven aan meridianen en acupressuurpunten van nieren en blaas. 

Arrangementen

De Dammenlaan 7
Infrarood sauna
Wil je voor de massage het lichaam en spieren al eens goed laten opwarmen in onze infraroodsauna? Of willen je liever na de massage nog wat nagenieten met een sessie in de infraroodsauna? Neem dan zeker hier eens een kijkje. 

Gastenverblijf
Geen zin om na de massage nog een verre verplaatsing te moeten afleggen? Wil je van het momentje een heus ontspannen weekendje maken? Neem dan alvast hier eens een kijkje. 

Webshop gemaakt met EasyWebshop