Fall in love with taking care of body, soul and nature

Kapha

Acné of een onzuivere huid is heel vervelend. 
Het is ontsierend, laat vaak littekentjes achter en maakt de meeste mensen die eraan lijden helaas toch een beetje onzeker.
Vooral in de puberteit – op zichzelf al een gevoelige levensfase – is dat natuurlijk een ramp.
Gelukkig is er in de natuur voor iedere kwaal een middel.

Oorzakelijk gezien kan acne zowel verband houden met de gezondheid van je darmen, als je voedingspatroon, je lymfe- en afweersysteem, je lever en/of je hormoonhuishouding.
Vanuit Ayurveda bekeken worden de meeste acne-achtige en onzuivere huidproblemen in verband gebracht met een verstoring in de afvoer van afvalstoffen.

Afvalstoffen en ontgiften
Ons lichaam maakt zelf constant afvalstoffen aan. Dit is normaal, het hoort bij onze stofwisseling.
(metabolisch afval)
Ook van buitenaf krijgen we afvalstoffen binnen, bijvoorbeeld vanuit onnatuurlijke toevoegingen in ons voedsel (pesticiden, additieven) of door luchtvervuiling (uitlaatgassen, bijvoorbeeld).
In onze huidige maatschappelijke leefomgeving is de afvalstoffendruk stukken hoger dan vroeger.
Denk bijvoorbeeld aan straling, microplastics in onze voeding en ons drinkwater, schadelijke stoffen in cosmetica en verzorgingsproducten, en een toegenomen gebruik van pesticiden en andere synthetische bestrijdingsmiddelen in zowel onze voeding als onze natuurlijke omgeving.
Al deze afvalstoffen moeten worden afgevoerd.

WAT ZIJN NOG ANDERE OORZAKEN?
-> GENETISCH
Gecombineerde en onzuivere huid kunnen genetische oorzaken hebben, maar ook --> HORMONALE oorzaken, door een probleem met de hypofyse of hypothalamus (stress) of met de geslachtsklieren (puberteit).
-> EMOTIES
Achter alles zit altijd een emotie en dat is waar je vaak ook moet beginnen. In dit geval worden problemen vaak ingehouden, onderdrukt of onuitgesproken. De talgproductie wordt mede gereguleerd dankzij het metabolisme van de lever, een orgaan dat geassocieerd is met het al dan niet uitscheiden van afvalstoffen, in het geval bij kapha-disbalans, met het niet-uiten van je emoties.
-> OMGEVING
Een omgeving met stof en bacteriën is niet ideaal, het is schadelijk en het zorgt voor de verwijding van de poriën.
-> ETEN
Spijsverteringsproblemen kunnen aan de basis liggen van het probleem maar ook bepaalde geneesmiddelen kunnen de conditie van uw huid beïnvloeden.

-> VOEDINGSADVIES volgens de Ayurveda VOOR EEN VETTE & ONZUIVERE HUID
• Verminder voedingsstoffen die zoet, zout en zuur zijn
• Verminder te vet en zwaar eten
• Vermijd melk, kaas en yoghurt
• Vermijd rood vlees en verminder de consumptie van eieren
• Geef de voorkeur aan scherp en bitter qua smaak
• Ga voor vette vis
• Fruit: appels en peren.
• Eet noten maar niet te veel.
• Je kunt alle groenten eten, behalve tomaten, aardappelen, komkommer en courgette.
In het algemeen geldt dat Kapha's beter zwaar en vettig voedsel vermijden evenals zuivelproducten, koolhydraatrijke producten, suiker en ijskoude dranken. Eet licht, droog voedsel en pas op met de smaken zoet, zout en zuur.

AYURVEDA
Er zijn veel manieren om het heft in eigen handen te nemen en te besluiten je gecombineerde en onzuivere huid om te draaien. U kunt naar een goede voedingsdeskundige gaan, uw arts om advies vragen of u kunt de aloude voorschriften van de Ayurvedische kennis volgen, beschouwd als het meest effectieve preventieve medicijn ter wereld en is meer dan 3000 jaar geleden in India ontstaan.
- Volgens Ayurveda wordt overtollige Kapha dosha (levensenergie) weer in balans gebracht door het activeren van wilskracht in combinatie met actie.
- Je hebt de neiging om teruggetrokken, introvert, te beschikbaar voor anderen te zijn: leer in plaats daarvan te vragen, te zeggen hoe jij er over denkt en hoe je je voelt.
- Ga wandelen op warme plekken of in ieder geval in de open lucht. Je moet bewegen! Beweging is voor jou de sleutel tot alles.
- Breng je elmenten in balans!

Naast een Lakshmi Royal Face behandeling bij Narmada en een goede leefstijl, is ook een goede thuisverzorging héél belangrijk!

Wist je dat KLINISCHE STUDIES bewees dat na 4 weken consequente thuisbehandeling dit het resultaat is 
-> 
• -17% van de talgproductie
• - 45% van ontsteking (puistjes en comedonen
• schonere huid, een fris en stralend gezich
Webshop gemaakt met EasyWebshop