Fall in love with taking care of body, soul and nature

Wat is purging?

Waarom is het belangrijk om thuis dezelfde producten te gebruiken als de producten die bij je gelaatsverzorging gebruikt werden? 
Het komt gelukkig niet zo heel vaak voor, maar bij het overschakelen van merk of wanneer verschillende merken door elkaar gebruikt worden (thuis en bij je verzorging), kan er een opruimreactie van de huid optreden. 

Deze opruimreactie noemt men “purging”. Je huid kan door het nieuwe product in detoxstand gaan. Je huid is dus op dat moment hard bezig met het verwerken en afvoeren van afvalstoffen. Op het moment dat celvernieuwing gestimuleerd wordt, wordt de huid gestimuleerd om dit ‘detoxen’ in een versneld tempo te doen. 
Je huid ontgift van alle schadelijke stoffen en zodra deze eruit zijn, kan de huid optimaal functioneren en gezond worden. 

Purging is geen allergie of irritatie. Je huid moet gewoon wennen aan de nieuwe producten. Zodra deze “gewenningsfase voorbij is, is de reactie ook weg. 

Door deze purging kan je tijdelijk een droge of schilferige huid krijgen of net meer puistjes, pukkeltjes of bultjes. Ook als is dit misschien niet zo fijn, het betekent eigenlijk dat het nieuwe product juist goed werkt en de huid aanspoort om te herstellen. Even volhouden. Daarna zal je een mooiere en zuiverdere huid hebben. 

Is purging dan slecht? Je wilt immers dat de conditie van je huid verbetert, en niet verergert! Wat we ons echter niet realiseren is dat die verstopte poriën misschien nog niet zichtbaar waren, ze zaten er wel al. Op langere termijn, zou de huidreactie dus toch komen. Het enige dat er nu gebeurt, is dat deze sneller zichtbaar wordt. Doordat dit proces is versneld, zullen de onzuiverheden dus ook sneller verdwijnen… en nog belangrijker: als je je nieuwe producten blijft gebruiken, zal je huid erna opknappen en gaan verbeteren! Webshop gemaakt met EasyWebshop